hits

Celinahansen.blogg.no

Å være lærling og gå skole samtidig

Som mange av dere vet, er jeg lærling som helsefagarbeider. Jeg har snart bare et halvt år igjen før jeg er ferdig med lærlingtiden og har fått fagbrev. Mine planer videre har lenge vært å tatt sykepleien etter hvert, men det jeg gruet meg så enorm til var å ta påbygg. I sommer fikk jeg høre om noe som het nettskolen i Nordland. Dette tilbudet har tydeligvis vært tilstede i mange år, men jeg har aldri hørt om det før. Det er nesten som å være privatist bare at du har en nettlærer, har innleveringer og prøver og slipper å ta eksamen i alle fagene. Norsk skriftlig hovedmål er den eneste obligatoriske eksamen jeg skal ha og resten er trekkfag på lik linje som vanlige vgselever. 

Med fagbrev trenger jeg bare fire fag for å få generell studiekompetanse. Jeg må ha norsk, matte, naturfag og historie og slipper gym og valgfag. Jeg bestemte meg for å konsentrere meg om to fag av gangen til å begynne med og det har fungert ganske greit. Dette året holder jeg på med matte og norsk som jeg da er ferdig med til sommeren 2017. 

Da jeg startet med dette prosjektet, var jeg veldig spent på hvordan det kom til å gå. Jeg har jo ingen undervisning, men nettlærerne mine er tilgjengelig om jeg har noen spørsmål. Jeg må lære meg alt på egenhånd og lære alt av stoff før en innlevering og prøve. Det skal en god dose selvdisiplin til for å komme gjennom alt. Så langt har det gått ganske bra. 

I tillegg til skole jobber jeg 100% som lærling og jeg har barn. Det sier seg selv at det egentlig var dumskap å skulle påta seg enda mer enn hva jeg allerede hadde å styre med. Men jeg gjorde da det og satt meg som mål å skulle bestå. Jeg har alltid vært den som streber etter femmere og seksere, men nå skal jeg være fornøyd bare jeg består og får vitnemål. Så langt har karakterene mine ligget midt på treet, men det går bedre og bedre for hver prøve og innlevering for nå begynner jeg å skjønne hva lærerne mine forventer av meg. I starten var det veldig nytt og jeg hadde ikke kommet inn i en god nok rutine der jeg fikk prioritert skolearbeidet nok. Nå går det mye bedre og det vises på karakterene. De går oppover for hver prøve og det er en enorm motivasjon. Jeg er mye mer stolt av meg selv nå fordi jeg har lært meg alt på egenhånd. Jeg har ikke hatt noen som står og skriver notater på tavlen eller underviser i stoffet vi skal ha om på prøvene så jeg sitter igjen med en enorm mestringsfølelse for hver gang noe klaffer og det er så sinnsykt godt. 

Ja, det er slitsomt og jeg stresser mer nå enn noen sinne, men til syvende og sist kommer det til å være verdt det. Jeg må bare stå på og ikke gi opp. Jeg må tenke på hvorfor jeg begynte på det her og ikke konsentrere meg om hvor mye jeg har å gjøre akkurat nå. Jeg kan ikke gjøre det noe bedre enn mitt beste og så langt så er mitt beste bra nok. Jeg gleder meg selvfølgelig til å være ferdig, men jeg har lært utrolig mye om meg selv de siste månedene og hva jeg er i stand til å klare. 

Har du mange baller i luften for tiden? 

Har du gjort noe lignende selv og kan komme med noen tips til meg?


Dersom du liker bloggen min, vil se mer av meg og holde deg oppdatert på nye innlegg, kan du gjerne legge meg til som venn. Du kan også følge meg på:

Instagram: @celinahansen HER 

Twitter: @celinahansen HER

Bloglovin: HER

Facebook: HER

Pinterest: HER

Youtube: HER

Translate to english

1 kommentarer

Victoria Larsen

23.11.2016 kl.16:11

Masse lykke til med jobbingen! Stå på :-D

Skriv en ny kommentar