hits

Celinahansen.blogg.no

En liten update på oppussingen og livet generelt

Hei dere. Godt nyttår og god søndag. Nå er det lenge siden sist det kom et innlegg fra denne kanten. Jeg prøvde å komme tilbake til bloggen flere ganger i løpet av 2017, men fikk ikke ut flere enn 6 innlegg gjennom hele året. 2018 tror og håper jeg blir annerledes på den fronten for hjelpes så jeg savner å være ordentlig kreativ. 

De siste månedene siden sist har gått til huset. Vi var og tegnet kjøkkenet i begynnelsen av oktober og begynte med rivingen ikke lenge etter. Siden da har vi bodd i et oppussingskaos. Kjøkkenet ble revet i midten av november så siden da har vi ikke hatt vask eller stekeovn, noe som har gjort matlaging til en utfordring. Ting har gått litt sakte fremover i og med at vi gjør alt uten om rør og elektrisk selv, men nå skjer det ting så nå ser jeg lyset i enden av tunellen for kjøkkenet i det minste og det er det viktigste. 

Under her får dere litt fremgangsbilder som jeg har tatt med mobilen den siste uken for det er virkelig nå man ser at ting begynner å falle på plass. 

Forrige helg og tidlig i uken ble kjøkkenet ferdigmalt. Vi valgte å gå for en kontrastvegg som er malt i St. Pauls blue. Resten av veggene har vi malt i klassisk hvit. Jeg er så fornøyd med kontrastveggen da den går helt supert til den hvite kjøkkeninnredningen og til gulvet dere ser under. 

Vi valgte å gå for et gulv i en kald brunfarge. Dette gulvet vil passe utrolig bra sammen med benkeplaten vi har valgt til kjøkkenet. Dette gulvet kommer til å flyte gjennom hele førsteetasjen etter hvert som vi kommer oss til de andre rommene også. Gulvet er fra Pergo og heter bondeeik. Vi kjøpte det på Coop Extra Bygg. Det er klikklaminat så veldig enkelt å legge. Gulvet på kjøkkenet la svigermor og jeg i løpet av et par timer. 

Forrige helg satt jeg på stuegulvet og monterte sammen de tre overskapene da disse skulle på plass først. Jeg angrer dypt på at vi valgte å få hele kjøkkenet flatpakket og ikke ferdig montert og festet på veggen. Jeg har sagt til Alexander at etter dette har jeg fritak fra flatpakker i noen år fremover. Kjøkkenet har nemlig vært mitt ansvarsområde og alle skapene til kjøkkenet er det jeg som har montert sammen. Hjelp så lei jeg er, men det blir verdt det til slutt og jeg kan stolt si at jeg har gjort nesten alt på egenhånd. 


Slik ser stuen ut i skrivende øyeblikk. Vi skulle egentlig ikke rive taket, men endte opp med å gjøre det likevel siden det ikke var noe isolasjon der oppe. Ikke rart det hørtes ut som Alexander rev noe i andre etasjen bare han rørte seg litt i kontorstolen. Forhåpentligvis blir det litt lydisolering sånn at vi slipper så mye lyd og bråk mellom etasjene. 

Som dere ser er det elektriske lagt inn i veggen og platene har kommet på. Når bare Alexander blir ferdig med taket, kan vi male og legge gulvet her inne også og da er det stort sett bare finpuss som gjenstår før vi kan flytte inn møblene igjen og faktisk begynne å bruke stuen igjen. 

Siden dette oppussingskaoset startet har vi kun vært i andre etasjen som består av to soverom, et kontor og et bad. Nå er jeg så lei av denne etasjen at det skal bli en sann fryd å kunne være nede i stuen og på kjøkkenet.

Nå i løpet av helgen kommer det meste at kjøkkenet på plass. Neste uke må vi ha inn rørlegger og elektriker for å ferdigstille det de må gjøre også er vi ferdig. Det betyr at vi forhåpentligvis er helt ferdig med kjøkkenet og kan begynne å lage mat mot neste helg, om alt går som det skal vel og merke. Jeg er så utrolig klar for å bli ferdig og gleder meg til en lengre pause fra oppussing, haha. 

Det ble ikke så mye oppdatering på livet, men når jeg tenker meg om så har hele livet vårt handlet om oppussing. Det har ikke skjedd så veldig mye annet som er er verdt å snakke om. Fra nå håper jeg å få ut ett innlegg om dagen til å starte med og jobbe meg opp til to når bare oppussingen er ferdig og jeg kan konsentrere meg om andre ting. 

Vi snakkes plutselig!


Dersom du liker bloggen min, vil se mer av meg og holde deg oppdatert på nye innlegg, kan du gjerne legge meg til som venn. Du kan også følge meg på:

Instagram: @celinahansen HER 

Bloglovin: HER

Facebook: HER

Pinterest: HER

Youtube: HER

Translate to english

Hvorfor skal det være så vanskelig å få tid til alt?

Hei igjen dere. Nå er det nok en gang lenge siden sist. Livet er travelt for tiden og jeg finner ikke tiden til å sette meg ned for å blogge, men det handler kanskje litt om prioriteringer. 

Siden sist har vi startet på prosjekt oppussing noe som skaper fullstendig rot og kaos i hverdagslivet her i hus. Jeg skal oppdatere dere på det litt senere. Det som irriterer meg er at jeg ikke har tatt ordentlige førbilder, men jeg skal nok klare å beskrive det såpass bra at dere skjønner hvordan det så ut før vi gikk i gang. Heldigvis er jeg litt mer skjerpet nå og har tatt litt bilder underveis. Gleder meg utrolig mye til å bli ferdig så vi kan gå tilbake til normalen og så jeg kan vise dere hvor fint det blir. 

Jeg har jobbet mye de siste månedene og i oktober var jeg nesten oppe i 100%. Når jeg ikke har vært på jobb, har vi holdt på i huset så det sier jo seg selv at jeg ikke har fått dyrket hobbyer eller slappet fullstendig av. 

I det siste har jeg kjent veldig på tidsklemmen og skulle gjerne ha noen timer ekstra i døgnet. Jeg trodde det var travelt å kombinere arbeidsliv og familie, men da et nytt hus og oppussing ble innblandet, skjønner jeg at jeg egentlig ikke har hatt det så veldig travelt, haha. Hvorfor skal det være så vanskelig å få tid til alt?  

Hva man ikke finner når man åpner opp vegger i gamle hus. Dette var da altså døren inn til kjøkkenet før også har de bare kledd igjen da det ble laget en ny åpning. Døren stammer trolig fra byggeåret på 50-tallet. Gøy med oppussing, si.

Hva har dere gjort i det siste?


Dersom du liker bloggen min, vil se mer av meg og holde deg oppdatert på nye innlegg, kan du gjerne legge meg til som venn. Du kan også følge meg på:

Instagram: @celinahansen HER 

Twitter: @celinahansen HER

Bloglovin: HER

Facebook: HER

Pinterest: HER

Youtube: HER

Translate to english

Vi har kjøpt hus!

I forrige innlegg skrev jeg at det har skjedd mye den siste tiden. Vi har kjøpt oss hus!

Vi var gjennom en god del visninger, noen budrunder, mye frem og tilbake med banken og mye skuffelser. Endelig satt det og vi har blitt huseiere. Budet vårt ble godkjent i slutten av mai og i midten av juli overtok vi. Vi flyttet inn på en dag med god hjelp fra familie og fikk vasket ned leiligheten dagen etter. Samme kveld hadde ny eier overtatt leiligheten og vi kunne kose oss med å finne oss til rette i nytt hus. 

Siden vi snakket sist har vi altså kjøpt, solgt og flyttet. Det har vært stressende, men veldig morsomt og jeg er så utrolig fornøyd. Dette er et hus som trenger mye kjærlighet, men som har enormt potensiale. Vi har allerede planlagt oppussing av første etasje og går i gang med det om ikke så alt for lenge. Jeg gleder meg til å gå i gang og skape et hjem i vår stil og som vi kommer til å trives i i mange år fremover. 

Spennende tider fremover med andre ord. 

Har dere noen store begivenheter dere vil dele?


Dersom du liker bloggen min, vil se mer av meg og holde deg oppdatert på nye innlegg, kan du gjerne legge meg til som venn. Du kan også følge meg på:

Instagram: @celinahansen HER 

Twitter: @celinahansen HER

Bloglovin: HER

Facebook: HER

Pinterest: HER

Youtube: HER

Translate to english

Vis flere innlegg