hits

Celinahansen.blogg.no

Å jobbe turnus = dårlig døgnrytme og lite søvn

Nå har jeg jobbet turnus i noen måneder og jeg har tidligere uttalt min missnøye ved å få for lite søvn. Jeg har aldri drukket så mye kaffe som etter at jeg begynte å jobbe turnus.

Det er spesielt tungt når man har senvakt og tidligvakt dagen etterpå. I og med at jeg jobber 100%, går jeg alltid fulle vakter som vil si at jeg på en senvakt er ferdig på jobb 22:45 og starter en tidligvakt 07:15.

Når jeg kommer hjem fra jobb på kvelden, klarer jeg ikke å sovne med en gang. Jeg har løpt og styrt i flere timer og er fortsatt oppspilt. Er jeg heldig, sovner jeg før klokken slår midnatt og det at alarmen står på 05:30 gjør at jeg ligger og bekymrer meg over hvor lite søvn jeg faktisk får, haha. Det er en evig vond sirkel som jeg håper jeg blir vandt til med tiden. Jeg elsker jo jobben min og etter et par kopper kaffe på morgenen fungerer jeg fint iløpet av jobbdagen.

Når jeg kommer hjem og setter meg i sofaen derimot, treffer trøttheten og utslittheten som er et resultat av ca. 5 timer søvn. Heldigvis har jeg Lucas som holder meg våken og aktivisert frem til kl. 19 ca. Etter det har jeg null sjangs for å holde øynene oppe noe som resulterer i en powernap på sofaen.

Dette skjedde i dag og jeg fikk meg nærmere to timer på øyet. Ja, det er deilig, men jeg blir jo helt døgnforvirret. Nå ligger jeg i sengen og skal prøve å sove igjen, men det er ikke alltid like enkelt når viljestyrken for å holde seg våken på dagtid svikter totalt.

Denne utslitte skrotten skal nå sette på en lydbok å prøve å finne veien til drømmeland igjen.

Jeg håper dere har hatt en fin onsdag og at dere får en god natts søvn!

Sliter du med døgnrytmen?

Har du kanskje noen tips for å fungere med lite søvn?

Translate to english

Hvorfor er jeg ulykkelig når jeg burde være lykkelig?

Det er lenge siden jeg har delt noe personlig med dere og det skal dele med dere nå er noe jeg har følt på ganske lenge. 

Jeg har alt jeg noen gang kunne ønsket meg. Jeg har en nydelig sønn, en samboer med egen leilighet, egen bil, en fin jobb og et liv som i andres øyne virker perfekt. Til tross for dette går jeg rundt med en følelse av å være ulykkelig. Jeg er på ingen måte deprimert, men jeg føler meg bare ikke helt lykkelig. Det er så rart når jeg har alt jeg noen gang har ønsket meg. 

Jeg har det bra med meg selv, så det er ikke der problemet ligger. Det er bare så vanskelig å beskrive det for jeg vet ikke hva det er selv. Jeg har en liten anelse, men det blir for privat å dele på bloggen. Jeg må holde meg litt i skinnet for å ikke dele noe som er privat. Det er nemlig veldig lett å krysse den linjen. 

Som sagt, går jeg rundt med en følelse av å være ulykkelig, men jeg vet ikke hva som skal til for å få gjort om på den følelsen. Ja, jeg går rundt og smiler og er for det meste glad, men i min verden er det forskjell på å være glad og lykkelig. Jeg sliter litt med å sette fingeren på akkurat hva det er som har utløst det her, men jeg vet at jeg må løse det rimelig fort. Det er en utrolig slitsom følelse å gå rundt med selv om jeg fungerer helt normalt i hverdagen. 

Jeg har veldig mye å være takknemlig for, men jeg føler meg på en måte ikke så takknemlig som jeg burde.

Dette innlegget ble kanskje litt rotete, men det gjennspeiler hva som skjer i hodet mitt ganske bra. Det er mye rot jeg ikke helt vet hvordan jeg skal rydde opp i. 


Her var Lucas bare en måned gammel. Det er helt sykt hvor fort tiden har gått og jeg er så stolt over den lille søtnosen min. Her er en liten kar som alltid gjør meg lykkelig oppi alle de andre følelsene!

Er det noen andre som går rundt med denne følelsen som har noen tips til meg? 


Hvis du likte innlegget, hadde jeg satt pris på om du trykte på liker-knappen nederst i innlegget.
Dersom du liker bloggen min, vil se mer av meg og holde deg oppdatert på nye innlegg, kan du gjerne legge meg til som venn. Du kan også følge meg på:

Instagram: @celinahansen HER 

Twitter: @celinahansen HER

Bloglovin: HER

Facebook: HER

Pinterest: HER

Translate to english

In need of some motivation


Jeg har skikkelig mangel på motivasjon for tiden. Det gjelder egentlig for alt. Jeg er så lei av å være syk og dårlig og jeg er så lei av å ikke ha ekstra energi i hverdagen. Når jeg kommer hjem fra jobb, er jeg helt ødelagt. Ikke fordi jeg ikke trives, for det gjør jeg i veldig stor grad. Det eneste jeg vil er å grave meg ned og forbli begravet helt til jeg er frisk og i fin form igjen. 

Inspirasjonen er det ingenting å se på, men totalt manglende motivasjon gjør det vanskelig for meg å gjøre noe med den inspirasjonen. Jeg vil føle meg på topp igjen og jeg håper det ikke blir lenge før jeg er der. 

Nå skal jeg slutte å dra dere ned i støvet sammen med meg og heller lene meg tilbake med kveldens episode av Farmen før jeg finner sengen og får meg en god natts søvn. I morgen har jeg senvakt så jeg får se om motivasjonen kommer til meg sånn at jeg får gjort noe av det jeg skulle ha fått gjort. 

Vi snakkes mer i morgen. Jeg håper dere har hatt en fantastisk fin mandag og start på uken. 

Hvordan er det med din motivasjon om dagen? 

 

Translate to english

Dagens tanke: heldig som bor i Norge

Tenkte det kunne være fint å komme med dagens tanke en gang i blandt. Jeg blogger jo mest om overfladiske ting som mote og skjønnhet, men jeg har jo mange andre tanker enn det som er innenfor de kategoriene. Kom gjerne med tilbakemelding om dette er noe dere vil se mer av fra tid til annen når jeg har noe på hjertet.

Jeg har tenkt på dette hele livet, men spesiellt mye i det siste. Jeg føler meg så utrolig heldig som er født i Norge og som får vokse opp under trygge omstendigheter. Jeg har virkelig vunnet jackpot og føler meg rikere enn de fleste.

Jeg har ikke kommentert eller snakket om krigen i Syria og det er fordi jeg ikke liker å tenke på det. Bildet av den lille gutten på stranden gikk veldig inn på meg. Min første tanke var at det kunne ha vært min lille Lucas. Gutten var en mors og fars øyesten og var noe av det kjæreste de hadde. Det å miste et barn må være helt forferdelig.

Med dette oppfordrer jeg dere til å tenke over hvor heldig og rik dere egentlig er selv om det ikke står mye penger på kontoen. Tenk over hvordan livet ditt faktisk er og hvor mye du egentlig har før du irriterer deg over treigt internett eller at butikken ikke har størrelsen i genseren du ville ha.

Store deler av verdens befolkning har desverre ikke vært like heldig.

Hva er dine tanker rundt dette temaet?

Translate to english

Vis flere innlegg