Svangerskapsuke 21 (20+2)

God torsdag dere. Tiden flyr og snart er det jo helg igjen. I dag har Lucas og jeg vært på helsestasjonen for å ta en synstest vi ikke fikk fullført da han var på fireårskontroll for noen uker siden. Da han var levert i barnehagen, dro jeg på besøk på min tidligere arbeidsplass, der jeg var siste del av lærlingtiden, for å hilse på og prate litt shit. Jeg ble sittende i en time og det var kjempe koselig. Som jeg savner den fine gjengen. 

Ellers er det utrolig kaldt her i nord for tiden. Vi ligger jevnt på rundt -10 grader. Det er i grunnen ikke så ille i seg selv, men vi har hatt en grusom kald vind som gjør at det svir i ansiktet bare vi åpner døren. Ikke mye som minner om vår enda, men forhåpentligvis blir det litt varmere om ikke så alt for lenge. 

Nå som jeg har delt nyhetene om graviditeten med dere, har jeg lyst til å komme med oppdateringer fremover. Det er koselig å dele, men det vil også være koselig å se tilbake på i fremtiden. 

Termindato: 27. juli 2018

Hvor langt på vei: Jeg er i svangerskapsuke 21 (20+2). Jeg er altså bikket over halvveis med 50,2% av svangerskapet gjennomført. Det er 141 dager igjen til termin. 

Babyen: Babyen veier ca. 325 gram, er rundt 16 cm fra sete til isse og 25 cm i full lengde. Hittil har fosterets aktivitetsnivå variert mye, og først nå får det søvnfaser. 

Kjønn på babyen: Ei lita jente.

Liv i magen: Jeg kjenner lite liv i løpet av dagen, men på kvelden når jeg legger meg, kjenner jeg spark. De blir bare sterkere og sterkere for hver dag nå og det er så koselig.

Nattesøvn: Nattesøvnen min har vært elendig lenge nå. Jeg er ukomfortabel og bruker lang tid på å finne ei god stilling. Det lengste jeg har ligget og gnudd er rundt tre timer før jeg endelig sovnet. Utrolig slitsomt, men jeg må bare være tålmodig og håpe på at det blir bedre snart. 

Plager: Jeg plages mye med rygg og bekken. Det har jeg gjort hele graviditeten. De siste dagene har jeg også vært veldig plaget med halsbrann noe som er veldig ubehagelig. 

Cravings: Kaffe og skolebolle av alle ting og det er kun den siste uken at jeg har hatt lyst på kaffe igjen etter at jeg ble gravid. Jeg nyter 1-2 kommer om dagen alt ettersom hvor trøtt jeg er. 

Innkjøp: Etter at jeg var på ultralyd forrige uke og fikk vite kjønnet har jeg begynt å kjøpe noen småplagg og det er så koselig. Jeg må prøve å holde meg litt i skinnet for det er begrensninger på hvor mye klær en nyfødt får brukt før de vokser ut av det. Heldigvis husker jeg at det gikk mest i omslagsbody, strømpebukse og nattøy med Lucas så jeg skal la være å kjøpe masse kjoler og annet dill dall uansett hvor søtt det er. Det er rett og slett ikke praktisk og blir ikke brukt. 

Vektøkning: Opp 2,7 kg. Vekten min har vært veldig jojo og jeg går mye opp og ned. Jeg er i utgangspunktet overvektig og spiser mye sunnere nå enn før jeg ble gravid. Derfor holder vekten jeg lav for øyeblikket. Jeg vil nok gå opp mer de neste månedene. 

Neste kontroll: 27. mars hos jordmor. 


Nå begynner det å komme en søt liten kul. Frem til nå har jeg bare sett ekstremt lubben ut, mens nå begynner man å se at jeg faktisk er gravid og ikke bare oppblåst, haha. Jeg må finne ut hvordan jeg best mulig skal få tatt bilde av babymagen etter hvert som den vokser. I dag ble det med mobilbilder i speilet for det var det som ble lettest. 


Dersom du liker bloggen min, vil se mer av meg og holde deg oppdatert på nye innlegg, kan du gjerne legge meg til som venn. Du kan også følge meg på:

Instagram: @celinahansen HER 

Twitter: @celinahansen HER

Bloglovin: HER

Facebook: HER

Pinterest: HER

Youtube: HER

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg